1
1

Ons aanbod

Zorgatelier Kwarté biedt professionele dagbesteding en gespecialiseerde zorg. Wij bieden verschillende vormen van dagbesteding aan, afgestemd op de behoeften van de cliënt.

Zo vind je bij ons onder andere:

  • Creatieve activiteiten: tekenen en schilderen, mozaïeken, textiele werkvormen en op verzoek eventueel andere creatieve activiteiten.
  • Koken & bakken: gezamenlijk of individueel bereiden we een gerecht.
  • Winkel: in onze winkel bieden we onze zelfgemaakte producten te koop aan.
  • Sporten: met een groep van 7 deelnemers gaan we 3 ochtenden en 1 middag in de week sporten. Dit doen we in een fitnessruimte, onder begeleiding van een sportinstructeur.
  • Arbeidsmatige werkzaamheden: Werk opdrachten zonder druk voor bedrijven.
  • Activiteiten op maat: zijn er andere wensen? Wij gaan graag met de cliënt in gesprek om een programma op maat op te stellen.

Creatieve activiteiten

Zorgatelier Kwarté biedt diverse creatieve activiteiten. Hierbij werken we zowel aan de hand van voorbeelden als op basis van de eigen creativiteit van de cliënten. Mocht je nog geen ervaring hebben met een bepaalde werkvorm, dan kunnen we uiteraard beginnen met een leerperiode. Zelfontplooiing en het aangaan van prikkelende en uitdagende opdrachten staan voorop.

Koken & bakken

In onze eigen keuken bereiden we regelmatig lekkere lunches, bakken we quiches en koken we soep. Daarnaast bereiden we allerlei lekkernijen zoals koek, pepernoten en meer. Ook als je geen kook- of bakervaring hebt, kun je meedoen. Wij ervaren vaak dat gezellig samen koken verbroedert en goed is voor de sfeer.

Winkel

In onze winkel hebben cliënten de mogelijkheid de producten te verkopen die wij zelf in ons atelier maken. Ze kunnen zich er onder andere bezighouden met de presentatie van de producten, het leggen van nieuwe contacten, het helpen van klanten en rekenen met geld. Hierdoor groeit hun zelfvertrouwen, worden ze gemotiveerd om nieuwe dingen te doen en worden ze, afhankelijk van hun leerdoelen en mogelijkheden, gestimuleerd om zich verder te ontwikkelen.

Sporten

Op maandagochtend, dinsdagmiddag, woensdagochtend en vrijdagochtend gaan we met een groep van 7 deelnemers sporten. Dit doen we in een fitnessruimte van Mednetwerk, onder begeleiding van een sportinstructeur. Op basis van een individueel sportprogramma, dat wordt gebaseerd op de mogelijkheden van de cliënt, worden de oefeningen en conditie rustig opgebouwd. Bij het sporten is altijd één begeleider vanuit Kwarté en één sportinstructeur aanwezig. Wij zorgen (indien gewenst) voor het vervoer van en naar de fitnessruimte vanuit ons zorgatelier.

 

Wil je meer weten over onze activiteiten of eens met ons praten over activiteiten op maat?
Neem contact met ons op!