1
1

Over ons  

Zorgatelier Kwarté biedt kleinschalige dagbesteding voor mensen met een beperking. In ons atelier zijn zowel jongeren als ouderen van harte welkom. Wij staan voor:

 • Persoonlijke aandacht en betrokkenheid
 • Professionele dagbesteding op maat
 • Persoonlijke afstemming van het programma met de cliënt

Over onze locatie  

Onze locatie is uiteraard aangepast en specifiek afgestemd op de doelgroep. De belangrijkste voordelen van onze locatie:

 • Kleinschalig, rustig en een prettige sfeer
 • Kleine groepen van 12 cliënten (2 begeleiders voor maximaal 12 cliënten per dag)
 • Makkelijk bereikbaar
 • Rustruimte aanwezig, voorzien van een ruststoel en de mogelijkheid om te rusten op een bed
 • Aangepast toilet aanwezig

 

Over onze mensen   

Marieke   

Zorgatelier Kwarté is een initiatief van Marieke van der Spank. Na haar opleiding Activiteitenbegeleider aan ROC De Leijgraaf te Veghel is zij in 2001 begonnen als activiteitenbegeleider op Activiteitencentrum Eindhoven van zorginstelling SWZ. Door de diverse veranderingen in de zorg merkte zij dat er steeds minder tijd en persoonlijke aandacht was voor de cliënten. Daarom wilde ze graag terug naar de basis van activiteitenbegeleiding: samen een leuke, prettige en zinvolle daginvulling voor mensen met een beperking. De jarenlange ervaring die Marieke bij SWZ heeft opgedaan, brengt ze sinds 2017 in de praktijk bij Zorgatelier Kwarté. Hier zijn haar doelstellingen de specifieke vraag van de cliënt te beantwoorden en (door te werken in kleine groepen) persoonlijke aandacht te bieden aan iedere cliënt. Marieke woont in Schijndel samen met haar man en heeft twee zonen.

 

Marianne

Marianne werkt sinds 2017 bij Kwarté. Al sinds 2001 is ze actief als activiteitenbegeleider. Eerst bij zorginstelling SWZ en nu bij Zorgatelier Kwarté. Na een leuke tijd bij een groot activiteitencentrum vond ze het fijn om nu in een kleinschalige omgeving haar vak uit te kunnen oefenen. Afwisseling in haar werk en verbinding voelen met de mensen om haar heen vindt Marianne belangrijk. Ze is zorgzaam en betrokken, en de blije gezichten van haar cliënten geven haar energie. Marianne woont in Eindhoven, is getrouwd en heeft twee zonen.

Geertje

Vanaf 5 april 2018 werkt Geertje Guffens twee dagen in de week bij Zorgatelier Kwarté. Net als Marieke heeft zij in 2001 de opleiding Activiteitenbegeleider aan ROC De Leijgraaf te Veghel afgerond. Ze heeft bijna 18 jaar gewerkt bij zorginstelling SWZ op locatie Zonhove in Son en Breugel, waar ze veel heeft geleerd, en veel mooie herinneringen en ervaringen heeft opgedaan. Nu werkt ze met veel plezier bij Zorgatelier Kwarté. De combinatie van persoonlijke aandacht voor mensen en creatief bezig zijn, is voor Geertje erg belangrijk in haar werk. Daar ligt haar hart en daar wordt ze blij van. Geertje woont in Sint-Michielsgestel, is getrouwd met Hugo en heeft twee dochters.

 

Mariëlla

Sinds november 2019 is Mariëlla Lubbers het team van Kwarté komen versterken. Mariëlla heeft ruime ervaring in de gehandicaptenzorg. Na 20 jaar fulltime bij SWZ (Zonhove) gewerkt te hebben heeft ze in 2009 het roer omgegooid en is ze zich gaan storten op het restylen en upstylen van artikelen. Naast het werken bij Kwarté runt ze haar eigen (web-)winkel. De combinatie van deze twee maken voor haar het plaatje compleet: het begeleiden en zorgen voor, het creatief bezig zijn en ontdekken van nieuwe mogelijkheden voor en bij elkaar. Mariëlla woont samen met Rita in Oostelbeers.

 

 

Peggy

Vanaf 13-07-2021 werkt Peggy bij Zorgatelier Kwarté op de dinsdagmiddag. Zij kom uit het onderwijs en heeft 20 jaar in het Speciaal Basis Onderwijs gewerkt als kunstdocent. Ze heeft een nieuwe stap gezet en het onderwijs achter zich gelaten. Naast het werken bij Kwarté woont en werkt zij op een melkveebedrijf in Landhorst met haar partner en drie kinderen. Daarnaast is zij ook nog actief als begeleider in een gezin. Als hobby ontwerpt en maakt zij lederen tassen en volgt daar ook een opleiding voor. Creativiteit en met mensen bezig zijn daar zit haar passie en haalt ze het beste in zichzelf en anderen naar boven. Ieder mens verdient oprechte aandacht!

Over onze naam

Kwarté staat voor Kwaliteit, Arbeid & Technieken

 • Kwaliteit: professionele dagbesteding en gespecialiseerde zorg
 • Arbeid: Kwarté wil de cliënten de mogelijkheid bieden om actief deel te nemen aan het arbeidsproces
 • Technieken: het werken met verschillende materialen en technieken
 • Het streepje op de e: staat voor de nadruk op persoonlijke aandacht en begeleiding

Wil je meer weten over ons? Neem gerust contact met ons op!